Een terugblik op 2018

Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst een blogpost schreef. Inmiddels is het jaar 2018 al even voorbij en staat er een nieuw jaar op ons te wachten. Vorig jaar april ging Mi Vida live en er is veel gebeurd in dit eerste jaar. Hoog tijd voor een terugblik op 2018! Lees je mee?

April – Website live

April… dit was dé maand waarin ik ongelooflijk hard aan Mi Vida heb gewerkt. Ik besteedde vooral veel tijd aan het afmaken van de website, de producten online zetten en het schrijven van de teksten. Tot overmaten van ramp kwamen ook de algemene voorwaarden om de hoek kijken… Op 20 april ging, na hard zwoegen en vele slapeloze nachten, dan eindelijk de website live!

oude mi vida website

Juni – Eerste markt

Ik ben op zoek gegaan naar andere manieren om de producten te kunnen verkopen. Aangezien ik zelf groot fan ben van braderieën en marktjes, leek het mij leuk om op een markt te staan. Na veel wikken en wegen heb ik een stand geboekt op de Sunday Market in Amsterdam. OMG, wat een zenuwen! Zal ik wel iets verkopen, vinden mensen mijn producten überhaupt wel leuk en zijn er niet al 101 andere aanbieders? Gelukkig waren de zenuwen waren voor niets. Het zonnetje scheen, er waren enorm veel mensen en best of all; mensen vonden de producten fantastisch en de haarbanden vlogen over de marktkraam.

Juli – Vakantiefoto’s maken op Lefkas

Je kent het vast wel: je zit op de bank of in de trein op weg naar huis en je verveelt je, dus voordat je het weet heb je Instagram al geopend. Tijdens het scrollen kom je de mooiste foto’s tegen van influencers met een mega strak lichaam, geposeerd op een tropisch wit strand. Fancy ontbijtjes en de lekkerste lunches, je ziet het allemaal voorbij komen. Ik ben echt zo iemand die urenlang op Instagram zit, kijkend naar alle toffe foto’s die anderen kunnen maken. Met een jaloerse blik, dat moet ik wel eerlijk toegeven. Dit zijn afbeeldingen die ik zelf ook wil.

Zo gezegd zo gedaan, of misschien ook niet? In juli ging ik naar Lefkas met mijn vriend. Van te voren had ik al vele afbeeldingen opgeslagen, ter inspiratie voor de foto’s die we zouden maken op het Griekse eiland. Na uren staan zweten in de brandende zon bleek het toch niet zo gemakkelijk als gedacht en waren de foto’s niet zo fancy als mijn opgeslagen voorbeelden. Om dan nog maar niet over de nabewerking te spreken. Dat is pas een nachtmerrie! Onze conclusie; zowel fotografie als nabewerking is echt een vak. Wij zijn dan misschien nog geen pro’s, maar lol hadden we zeker en daarnaast ook nog eens leuke vakantiekiekjes!

Enkelbandje Mi Vida Lefkas

Oktober – Een eerste verkooppunt in Amsterdam

Mi Vida groeide en via mijn opleiding kreeg ik de kans om drie maanden in een winkeltje op het Spui in Amsterdam mijn producten neer te leggen. Super leuk natuurlijk, maar wát ga je er allemaal neerleggen?! Paniek! Mijn eerste ingeving was gewoon alles neerleggen en kijken wat wel en niet loopt om er vervolgens achter de komen dat het niet pastte.. Oeps.. Natuurlijk was er helemaal niet zo veel plek. Uiteindelijk gingen de scrunchies als warme broodjes over de toonbank!

Een hoogtepuntje; mijn eerste interview. Spot heeft mij geïnterviewd en hier kan je het interview nog lezen.

November – Leukste hotspot gevonden in Haarlem

Een vriendinnetje van mij liet een cafeetje zien in Haarlem. Dit is echt een cafeetje voor ons, pink everywhere. Hier moesten we natuurlijk heen, want foto’s voor Instagram zijn een must. Dit was weer zo’n gevalletje van makkelijker gezegd dan gedaan. Oh oh wat is dit awkward. Een kwartier lang met roze, inmiddels koude koffie in je hand, terwijl er iemand met een mega camera voor je neus staat en het hele cafe meekijkt.

Helaas was ik van te voren niet zo slim om mijn nieuwste producten mee te nemen, waardoor ik niet alle foto’s heb kunnen gebruiken. Note to me; neem je nieuwste collectie mee!

Chiara in Martin

December – Een mega drukke maand vol met bestellingen

December… Dit was achteraf gezien een van de leukste, maar vooral de drukte maand. Het was echt chaos met alle vragen en bestellingen. Dit was onze eerste decembermaand en deze drukte hadden wij echt niet verwacht. Tijdens de feestdagen was het alle hens aan dek en heeft zelfs mijn lieve vriend moeten geloven aan het inpakken en verwerken van bestellingen.

Het afgelopen jaar was zó leuk. Ik heb zoveel dingen mogen meemaken en keihard moeten werken , maar ik ben gemotiveerder dan ooit om Mi Vida uit te breiden. Ook heb ik heb geleerd dat veel dingen tijd nodig hebben en; oefening baart kunst. Ik heb nog niet de foto’s waar ik van droom, maar ze worden steeds mooier en ik ben er trots op.

Goals voor 2019

Dit jaar wordt het jaar dat ik afstudeer. Ik wil dan ook meer tijd gaan besteden aan Mi Vida en het bedrijf te laten groeien. Ik wil meer samenwerken met infuencers, op zoek gaan naar meer winkeltjes waar ik mijn producten kan verkopen, veel klanten blij maken en nog veel meer! Op naar een fantastisch 2019!

Leave a comment

WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp